dinsdag 2 september 2008

De Bibliobus

De bibliobus is een rijdende bibliotheek. De bus komt op een vaste tijd en plaats in dorpen, woonkernen of stadswijken waar geen bibliotheekvoorziening is. De bibliobus biedt de faciliteiten van een volwaardige bibliotheek. De collectie bestaat uit: boeken en tijdschriften, folders en brochures, DVD’s Cd-rom’s, spelcomuputer spellen grote letter boeken. De bibliobus De bibliobus doet door de omvang van de collectie, het aanbod van veel verschillende media, titelspreiding en roulatie-snelheid niet onder voor een vaste vestiging en is vooral een bibliotheekvoorziening waar het uitlenen centraal staat. De lezer kan per bus kiezen uit ca. 5.000 banden

Niet aanwezig?
De uitgebreide collectie aan boeken, tijdschriften en media wordt regelmatig gewisseld en aangevuld. Media die niet aanwezig is in uw bibliobus, kan voor u worden aangevraagd of gereserveerd.

Lid worden en lenen
Tijdens de sta-uren van de bibliobus kunt u de collectie van de bus raadplegen. Lid worden van de bibliobus is nodig wanneer u wat wilt lenen.

Vragen staat vrij
U bent met al uw vragen van harte welkom. De medewerkers zijn altijd bereid te helpen en u wegwijs te maken in de bibliobus.

Vakanties
De lezers worden door de biliotheekstichting worden de lezers altijd tijdig op de hoogte gebracht van wijzigingen in het rooster. De bibliobus rijdt niet op officiële feest- en gedenkdagen, bij stagnatie door overmacht (extreme weersomstandigheden, technische storingen, verkeers-ongelukken, drie weken in de zomervakantie en één week rond de Kerst.

Geen opmerkingen: